QO-100

Eind 2019 ben ik gestart met het opbouwen van een QO-100 station. Mijn experimenten, belevenissen en resultaten kun je hieronder in het pdf document lezen.

Nadat ik een aantal maanden qrv ben op de QO-100 heb ik al 78 verschillende landen gewerkt en 53 daarvan zijn al bevestigd via LOTW of eQSL. Erg leuk om mee bezig te zijn en daarnaast ook nog een en ander geoptimaliseerd aan de installatie. De SG-Lab componenten zijn nu netjes ingebouwd in een kastje en het Python script op de Raspberry Pi is vervangen door een Arduino sketch. Een kleine Arduino Nano met OLED display regelt nu de satelliet mode en LNB calibratie voor de FT-818.

De Arduino NanaEvery heeft een 132×28 pixel OLED display en de sketch kun je op GitHub vinden.

Mijn QO-100 grondstation is uitsluitend voor de NB (Narrow Band) bedoelt en is een modaal robuust station bestaande uit conventionele apparatuur en technologie. Dus in de HF circuit zijn geen SDR of Computer onderdelen opgenomen. Ik gebruik aparte schotels voor zenden en ontvangen om een maximaal rendement te halen uit de relatief kleine schoteldiameter van 60cm.

Hieronder het PDF document met de ervaringen tijdens de opbouw van het QO-100 station.

QO-100