HF/VHF 160~2meter

Toen ik begon met de zendhobby was het verplicht om de verbindingen in een logboek bij te houden. Dit gebeurde op papier. Tot 2000 heb ik braaf alle verbindingen ingeschreven en alle logboeken zijn nog in mijn bezit.

Sinds het begin van 21e eeuw ben ik echter overgestapt op electronisch loggen. In eerste instantie werd gebruik gemaakt van Logger32. Daarna heb ik HRD gebruikt en heb ook nog met een betaalde versie gewerkt. Tegenwoordig wordt gelogd in een volledig cloud gebaseerd logboek met de naam Cloudlog (info hier).
Ik heb dus de periode dat ik in Emmen woonde volledig handgeschreven gewerkt en in deze pdf kun je de oplijsting vinden van mijn DXCC score van de periode 1979-2000. Circa 238 gewerkte landen in een mix van phone en morse en uitwisseling van QSL kaarten voor de bevestiging van de gemaakte verbinding.

Omdat we in 2001 naar Zwolle verhuisd zijn heb ik een nieuwe start gemaakt met het verzamelen van DXCC en sinds enige tijd ook volledig digitaal met LoTW en eQSL als bevestiging van de gemaakte verbindingen.

Op deze pagina kun je mijn score per band en mode bekijken. De lijst geeft alle gewerkte DXCC (landen) weer en door met de muis over de naam van het land te bewegen worden de tegenstations getoond.