Bandscope en CW decoder voor de Rebel.

In een eerder blog had ik al iets gezegd over de toepassingen welke mogelijk zijn met de veel snelle Arduinon kloon, de ChipKIT UNO32. Mede door de kloksnelheid van 80 MHz zijn realtime functies makkelijker beschikbaar.

Omdat de Rebel een Open Source concept is zijn er meerdere mensen aan het programmeren geslagen. Hieronder is ook Ronald, K1URC. Hij heeft een wat mij betreft fantastische sketch gemaakt voor de Rebel. Hierbij is naast een bandscope functie ook het decoderen van CW geïmplementeerd. Je moet weliswaar een kleine hardware ingreep uitvoeren op de Rebel, maar daar krijg je wel een zeer compleet apparaat voor terug.

Ik heb er maar eens een filmpje van gemaakt waarbij je de sketch in het gebruik kunt bekijken.

 

 

De sketch is te vinden op de Rebel Yahoo Group in de files directory.