Na de Rebel nu de op Arduino gebaseerde Patriot van Ten-Tec

 

507-Patriot-low-res

 

Gisteren gelanceerd (15 mei 2014) op de Dayton Hamvention, tijdens de FDIM activiteit van de QRPARCI club. Altijd leuk om te volgen en nu kan dat zelfs via een live uitzending op ustream.tv.

Ten-Tec heeft dus niet stil gezeten en heeft een aantal aanbevelingen, waaronder een bandswitch, geĂŻmplementeerd in de Patriot. En nu ook phone met PSK31 en andere DATA mogelijkheden.

De ontwikkelingen zijn nog in volle gang, maar mijn bestelling is reeds de deur uit 🙂

We have taken your order and it will remain on back order until we ship sometime in August.  
Price is $399 plus Priority Mail shipping of $42.75. Your total will be $441.75.

Meer info vind je op het blog QRPer van Tom KF4TZK op de Yahoo groep en de officiële flyer van Ten-Tec.

UPDATE (28-3-2015)

Nou na lang wachten is de Patriot gearriveerd. Gunstige ontwikkeling was de verlaging van de pijs naar $299. Dit werd helaas door de Nederlandse douane gecompenseerd.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

De Rebel en Patriot staan gezusterlijk (of is het gebroederlijk) naast elkaar op de plank. De eerste pogingen om de door Ten-Tec geleverde sketch aan te passen hebben al plaats gevonden en we gaan uiteraard weer een nieuwe AllianceMod uitbrengen.

Qua performance is het een prima QRP set. Ik zit ondertussen naar het PA-Café te luisteren op 7077 en de eerste verbinding in phone is ook al gemaakt. Met een dikke 5 watt 🙂 QRP  kreeg ik goede rapporten (57 tot 59).