Eerste experimenten met een Python GUI programma.

Als je wat tijd over hebt, dan ga je programmeren….. en dat heb ik dus gedaan voor het Rebel project. Een eerste poging om een ‘executable’ programmaatje te maken dat OS onafhankelijk gebruikt kan worden.

De huidige RebelAllianceMod firmware heeft een functie waarbij display informatie naar de seriele USB port wordt gestuurd. Door in Pyhton een programma te schrijven kan deze informatie in een grafisch frame getoond worden. Ik heb hiervoor Python2.7 (op Windows Python3.3) geïnstaleerd met de Tkinter GUI software en daarnaast een pySerial library om via de USB poort te kunnen communiceren.

Het effect is verbluffend. In nog geen middagje googelen, testen, nalezen en programmeren heb ik een resultaat dat als voorbeeld gebruikt kan worden door de Rebel Yahoo group.

reader.py

Je kunt met de Tkinter GUI bibliotheek een zeer veelzijdige gebruikers interface maken. Voorlopig is het slechts een display applicatie met een S-meter (character gebaseerd) en verschillende kleuren.

reader_tx

Een volgende stap is om vanuit deze applicatie de Rebel te kunnen bedienen en om informatie door te sturen naar bv. Logger32 of HRD.

O ja met het cx_Freeze programma kun je van een Python3.3 source op Windows32 een .exe file maken. Hierbij krijg je een hele directory vol met de nodige .dll en hulp programma’s erbij, maar je kunt dan zonder verdere installatie van Python het programma op een willekeurige Windows32 PC afspelen.

De files zijn te downloaden op mijn GitHub plekje.