Slim plannen van het QRL gaf me een mooie gelegenheid.

Tja, ik werk dan al een geruime tijd in Duitsland, dan moet je er ook slim gebruik van maken. Via een kort bezoek aan een vestiging van mijn qrl in Dornbirn (net over de Oostenrijkse grens) op donderdag, had ik vrijdag een prima dagje op de Hamradio.

Er stonden een aantal doelen op het programma:
1. De Elecraft KX3 bewonderen en even proberen.
2. De nieuwe sets van Kenwood (TS990) en Yeasu (FT3000) bekijken en een bezoek brengen aan Flexradio.
3. Kijken of de DVRPTR jongens aanwezig waren voor nadere kennismaking en het misschien aanschaffen van een AMBE print.
4. De bekende NL stands even bezoeken. (PA0JWX, EPS, Veenstra) en natuurlijk het Duitse Wimo en Funkamateur en onze Italianen van Woodbox.
5. Een paar kleine inkopen doen.
6. O ja een paar bekenden proberen te ontmoeten.

Nou alles is gelukt. Uiteindelijk ging ik naar huis met een Code Cube voor mijn Palm Paddle / FT-817 combinatie en een RF-Combiner (van Funkamateur) om de Loop antenne voor de RX320 onlinereceiver te combineren met de speciale RX antenne-ingang van de TS-590. Nog een paar coax connectors en RG58 kabeltjes erbij en gereed voor installatie.

De Palm Paddle en accessoires zijn natuurlijk al langer op de markt. Het enthousiasme van de standbemanning van Palm-Radio haalde me over om de Code Cube aan te schaffen. Je klikt hem gewoon aan de Paddle en met een ingenieus uitgedachte bediening met de beschikbare knoppen en paddles kun je het apparaatje programmeren. Het heeft zijn eigen voeding (Lithium knoopcel) en sidetoon, dus je kunt er prima portable mee werken. Voor meer info www.palm-radio.de

Ik heb inderdaad de diverse nieuwe sets gezien en aan de KX3 kort even gedraaid. het was druk bij de stand van Elecraft evenals bij de stand van Flexradio. De nieuwe spullen uit de USA blijven blijkbaar trekken. Bij Yeasu, Kenwood en Icom was het een stuk rustiger. Bij Icom de ID-31E porto nog even getest en in de hand gehouden. Mooi maar niet nodig voorlopig.

De Elecraft KX3 heeft op dit moment (eind juni 2012) een levertijd van 3 maanden vertelde Eric mij. Hij had dit jaar en mooie display van zijn spullen bij de stand van QRP-Projekt. Gezien de aanschafprijs sta ik nog niet vooraan, maar de specificaties en mogelijkheden zijn wel fenomenaal!

De KX3 heeft een IQ uitgang waarmee je met behulp van een standaard geluidskaart mee kunt kijken. Zeer compleet moet ik zeggen.

En hoe is het gegaan met de andere doelen van mijn Hamradio bezoek? Ik heb inderdaad de nodige mensen gesproken en informatie uitgewisseld. Samen met Christ PE5YES heb ik de DV en HAMNET stand bezocht van de Oostenrijkse Radio Club OVSV. In een aparte Blog kom ik daar op terug.

Het mooiste ‘eyeball’ contact had ik met Alex, PY1AHD. Hij stond op de stand van Wimo (in het hoekje waar altijd bijzondere producten getoond worden) en samen met zijn vrouw, had hij een prachtige display van zijn  AlexLoop  (website) gerealiseerd. Met recht een prachtige antenne. Beetje duur maar zeker een aanrader voor stealth vakantie activiteiten. Je zet heb ergens neer en kunt mooi eventuele storing wegdraaien. Bekijk rustig eens zijn website, waar je ook de diverse linken naar zijn YouTube filmjes kunt vinden.

Toch nog een wat grotere aankoop gedaan. Na langdurig overwegen heb ik toch een Kenwood TM-V71E gekocht voor een aantrekkelijke beursprijs. Ik had indertijd ook al een afweging gemaakt (zie blog Yaesu FT-7800) maar met name de AM ontvangst is niet top (teveel audio verschil, dus slechte ALC) bij de FT-7800 en het bedieningsongemak van de Yaesu die niet echt dual band is, “noopten” mij tot een wisseling van V/UHF set. Ik krijg trouwens 23cm ontvangst erbij. Misschien leuk bij goede tropo. De FT-7800 gaat dus weer in de verkoop op 2ehands.nl.

O ja de DVRPTR jongens. Niet gezien dus. Wel was er aandacht voor Digital Voice (o.a. D-STAR) in de foyer van de beurs en waren een aantal bekenden aanwezig (Jochen, DL1YBL en Jonathan, G4KLX). Ach je kunt niet alles hebben.

Tenslotte ook nog even over het Vlooienmarkt gedeelte gelopen. Naast de bekende spullen (nog steeds veel Russisch groen), stonden helemaal achteraan Piet en Miep (+ hondje) Quakkelstein. Nog slechts met onderdelen, maar toch ze waren er!

Ik vond het voor de vrijdag overigens al bijzonder druk en het was zeker de moeite (van het omrijden) waard om de Hamradio weer eens te bezoeken.