Militaire satellieten gekaapt door piraten.

In de presets van de PCR100 ontvanger heb ik een paar frequenties opgenomen van Militaire Satellieten. Het blijkt namelijk dat er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van deze geostationaire hoog vermogen satellieten. Op het kaartje kun je zien waar ze zo ongeveer hangen en wat het bereik is van deze ‘birds’.

Er zijn een groot aantal sites te vinden op het internet. Surf maar eens naar milsat.nl of www.satellitenwelt.de/uhfmilsat.htm voor uitgebreide informatie.

Op de PCR100 zijn 255.350 en 255.550 geprogrameerd. Op deze frequenties zul je in de avonduren voornamelijk Portugees en Spaans sprekende piraten tegenkomen. Er wordt overigens ook militair gebruik gemaakt van de transponders en tijdens elke start van de space shuttle is er een radio net te vinden. Check daarvoor deze site voor mogelijke frequenties bij de komende STS122 lancering begin februari 2008.

vy 73 de Johan, PA3ANG