Mijn eerste QSO in de nieuwe digitale HAM Radio mode is een feit.

Vandaag heb ik mijn eerste verbinding gemaakt via de repeater PI1DSA. Uiteraard was dit met PA0ETE en ik moet zeggen het gaf een zeer goed gevoel. Een verbinding maken in CD kwaliteit over een zeer behoorlijke afstand. Er waren wel wat gunstige traject propagaties, (aankomend onweer)  maar mijn eerste digitale phone verbinding is een feit.

De Icom E-92D portofoon is voor een zeer schappelijke prijs (gunstige koers van het Engelse Pond) door de firma Nevada Radio uit Southampton geleverd.

Nadat ik de porto had uitgepakt en aangesloten aan de antenne was het na een korte omzwerving in de manual en het drukken op wat toetsjes mogelijk om reeds binnen 10 minuten operationeel te zijn met de nieuwe aanwinst.

Naast de nodige Pactor III experimenten, waar ik onlangs mee gestart ben, lijkt het erop dat ik me meer met de digitale modes ga bezig houden.

vy 73 de Johan, PA3ANG