Zwolle – april 2020

Na bijna 14 jaar bloggen over diverse onderwerpen, voornamelijk gerelateerd aan het radioamateurisme, heb ik besloten om te stoppen met het regelmatig plaatsten van artikelen die ik interessant vond om met jullie te delen. Alle blogs zijn nog wel te lezen via menu item Archief. Doordat de techniek zich in rap tempo ontwikkeld zijn de diverse blogs qua inhoud soms wel wat achterhaald, maar misschien is dat dan ook de charme van de artikelen.

Vele jaren was ik naast blogger ook de eigenaar van onlinereceivers.net. En web domein met een aantal analoge ontvangers welke wereldwijd opgesteld via internet gebruikt konden worden. Zeg maar de voorloper van websdr. Daarnaast was ik één van de initiators van hamdigitaal.nl en was ook de man achter qsogemist.nl. Allemaal websites ten dienste van de radioamateurdienst.

Een leuke tijd, met vele contacten en vaak positieve reacties op de schrijfsels en initiatieven. Maar de tijd gaat verder, de hobby verandert en de interesses daarmee ook. Verder zijn er tegenwoordig legio sites met deskundige en lezenwaardige informatie, dus mijn toegevoegde waarde is aan het verminderen. De Red Pitaya, RTL-SDR, Raspberry Pi en de DMR blogs zijn dus niet meer actueel. ‘Front runner’ zijn en nieuwe technologie introduceren bij een breder publiek was leuk, maar SDR, D-STAR, DMR en Baofengs zijn nu gemeengoed geworden.

Van een aantal oorspronkelijke blogs heb ik een pdf samenvatting gemaakt welke je terug kunt vinden in de menubalk. Misschien komt er incidenteel nog wel eens een pdf’je of artikeltje bij.

vy 73 de Johan, PA3ANG.