Logbook Widget voor WordPress

Een logboek widget en zoekpagina op je WordPress blog.

Op verzoek heb ik een applicatie gemaakt waarbij je op je WordPress blog je logboek door je bezoekers kunt laten doorzoeken. Het betreft een ‘hou het simpel’ oplossing en bestaat uit de volgende onderdelen:

een zogeheten widget die je in de sidebar kunt opnemen. Hierin worden de laatste 4 QSO’s getoond  zoals je dat ook hiernaast op deze pagina kunt zien. Vanuit deze widget kan een zoekopdracht worden gegeven.

een pagina (post) welke de resultaten van de zoekopdracht weergeeft en tevens een overzicht van je activiteiten per mode en per band.

een pagina waar je door middel van een ADIF file je logboek kunt opslaan in een database.

De hosting van je logboek wordt achter de schermen op een externe server uitgevoerd. Je bezoekers merken hier echter niets van.

Er zijn geen voorwaarden aan het hosten van je logboek verbonden. Wel moet je WordPress blog omgeving voorzien zijn van een plug-in welke het mogelijk maakt om PHP code op je pagina’s uit te voeren, bijvoorbeeld de plug-in Exec-PHP.

Als je je aanmeld, door het sturen van een email, krijg je van mij de code voor de widget en voor de logboek pagina. Ik maak een uploadpagina voor je aan en richt een database in. Je hoeft dus zelf geen technische ingrepen te doen en je gegevens zijn veilig in de cloud.

Je logboekprogramma moet wel een ADIF geformatteerde file kunnen maken. In principe kunnen alle moderne logprogramma’s dat tegenwoordig.

Heb je belangstelling dan kun je met mij contact opnemen via johan.pa3ang at gmail.com.

1 comment
  1. Mar 1st, 2013 at 23:55 | #1

    Hoi johan

    zal graag de widget logbook willen ontvangen van wordpress

    mvrgr Ben
    PD2BA

Leave a comment